De effecten van personal training

Personal Trainer December 1, 2017 0
De effecten van personal training

Wil je graag je sportieve doelen behalen maar weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Wil je bijvoorbeeld afvallen of een betere conditie opbouwen? Dan is het een goed idee om een personal trainer te nemen. Personal training is namelijk effectiever dan zelf sporten. We leggen je uit waarom.

Stok achter de deur

Een reden waarom het vaak mis gaat als mensen alleen gaan sporten, is omdat ze vaak overslaan. Een excuus dat hier veel voor wordt gebruikt is het hebben van te weinig tijd. Ook als je met een vriend of vriendin gaat sporten, gebeurt dit vaak. Als je een personal trainer hebt, is dit een betere stok achter de deur. Je bent dan toch minder snel geneigd om af te zeggen. Ook tijdens het trainen zelf doe je meer met een personal trainer dan alleen. Een personal trainer is namelijk een goede motivator om net dat beetje extra te geven. Als je alleen bent, vind je het al snel goed geweest. Met een trainer ga je buiten je comfortzone, wat meer verbetering oplevert. Ook smokkel je minder snel met de oefeningen. Dit is niet alleen fysiek maar ook mentaal goed voor je.

Effectieve training

Als je alleen gaat sporten, weet je vaak niet precies of het helpt wat je doet. Hierdoor ben je meer tijd kwijt totdat je resultaat gaat zien. Als je een personal trainer hebt, bespreek je eerst je doelen. Op deze doelen wordt door de trainer een trainingsschema gemaakt. Hierdoor is alles wat je vervolgens doet effectief. Dit vergroot je motivatie. Doe je iets niet goed, dan hoor je het gelijk. Je doet dus nooit oefeningen die geen effect hebben. Als je alleen sport zonder begeleiding doe je vaak maar wat. Ook heb je op deze manier een kortere training nodig, aangezien je geen tijd verliest aan oefeningen die niks doen. Je personal trainer weet precies wat goed voor jou is en welke spiergroepen je moet trainen.

Levensstijlcoach

Een personal trainer helpt je niet alleen met een fysieke training, je kunt je trainer ook zien als een soort coach. Ook je levensstijl, bijvoorbeeld je voeding, wordt onder de loep genomen. Hierna worden passende adviezen gegeven. Zo is het plaatje compleet en heeft je training veel meer effect. Doordat je elke keer met dezelfde persoon traint, krijg je een band met je trainer. Dit is sociaal gezien natuurlijk ook erg leuk. Maar hoe kies je een goede personal trainer? Dit is vaak van een aantal persoonlijke factoren afhankelijk. Bij veel mensen komt de prijs als belangrijkste factor naar voren.

Leave A Response »