Druk, druk druk..

Personal Trainer August 28, 2019 0
Druk, druk druk..

Vandaag de dag zijn we allemaal druk en zijn we het niet, dan willen we het graag lijken. Er lijkt glamour te hangen rondom het idee dat je altijd wat te doen hebt.

Vergelijk dit met twintig jaar geleden waar niks doen en verveling nog voorkwamen.
Tegenwoordig is dit gat opgevuld met scrollen of piekeren.
We zijn druk. Of eigenlijk worden we continu afgeleid door de dingen om ons heen, met name nieuwe technologie heeft daar een grote bijdrage in.

Die constante prikkeling geeft spanning. Vele onder ons merken het niet wanneer ze (voor langere tijd) gespannen zijn. Op zich zijn spanningen in het leven normaal.
Het probleem ontstaat wanneer deze voor langere tijd blijven bestaan; je kan overspannen raken. Veel voorkomende symptomen zijn zich futloos voelen, prikkelbaar, piekeren.

Wanneer je hier langer dan een half jaar last van hebt spreken we van een burn-out.

Wat kunnen we doen?

Een van de dingen die we kunnen doen is ontdekken hoe we met stress om kunnen omgaan.
Zowel een burn-out begeleider als een personal trainer kunnen je daarbij helpen.
Burn-out begeleiding is een vorm van therapie waar wandelingen in de natuur centraal staan. Ze zijn gericht op rust en kunnen je in verschillende stadia van je burn-out helpen.

Personal training kan ook een goede manier zijn om spanning te lossen. In beide gevallen is beweging het sleutelelement. Bij lichamelijke activiteit komt endorfine vrij, een stofje dat bekend staat om vermindering van stress en het afgeven van een geluksgevoel. Daarbij kan de 1-op-1 aandacht die personal training biedt een fijne manier zijn om op actieve wijze uit de burn-out te komen. Sommige personal trainers bieden ook burn-out begeleiding aan. Informeer hiernaar bij desbetreffende trainer.

Twijfel?

Als je twijfelt of je een in een burn-out zit dan is het verstandig om contact op te nemen met je huisarts. Deze kan voor je vast stellen of dit het geval is.

Leave A Response »