Hoe is jouw manager?

Personal Trainer December 13, 2017 0
Hoe is jouw manager?

Het gebeurt regelmatig dat secretaresses zich verbazen over hun eigen manager. Het kan ook best onvoorspelbaar zijn hoe jouw eigen manager is. Je hebt diverse types. Vaak is het wel belangrijk dat ze een aantal eigenschappen algemeen hebben. Omdat er allerlei soorten manager zijn noemen we er een aantal. Je zult zien aan de voorbeelden dat de verschillen heel groot kunnen zijn.

De kille manager

Deze manager gaat voor de resultaten. Tevreden klanten en goede (financiële) resultaten hebben voor hem de hoogste prioriteit. Het risico bestaat wel dat door resultaatgerichtheid onvoldoende draagvlak wordt gecreëerd binnen de organisatie of bij de medewerkers. Een andere valkuil is dat hij of zijn te weinig aandacht schenkt aan de menselijke kant van het verhaal. Hierbij hoort een doortastende secretaresse met een uitstekend gevoel voor onderlinge verhoudingen. Zo’n iemand kan juist wat tegenwicht bieden door bij de uitvoering van werkzaamheden het accent te leggen op de onderlinge relatie en samenwerking met collega’s.

De toffe peer

Deze manager is een echte “people” manager. Goede sfeer en een prettige samenwerking hebben voor hem de hoogste prioriteit. Prima zolang dit in het belang is van de organisatie. Het mag niet zo zijn dat minder populaire maar noodzakelijke beslissingen niet worden genomen of uitgesteld. Dit type manager werkt succesvol samen met een sympathieke maar nuchtere secretaresse die stevig in haar schoenen staat. Het is goed om deze manager af en toe te wijzen op de zakelijke feiten en het belang van doortastend handelen.

In beide voorbeelden geldt: tegengestelde types vullen elkaar goed aan. Er zijn natuurlijk meer type managers te onderscheiden en ook andere voorbeelden waarin juist soortgelijke kwaliteiten elkaar versterken. Het is interessant om je hier verder in te verdiepen en jullie samenwerking op die manier te optimaliseren.

Goede voorbereiding

Ben jij bijvoorbeeld iemand die een ict vacature in Zuid Holland ziet en je zit eraan te denken op te reageren op deze baan, dan is het helemaal niet raar om in het sollicitatiegesprek een beetje te achterhalen met watvoor management je te maken krijgt. Het is dus zeker goed om dit mee te nemen in een goede voorbereiding van jouw gesprek. Een organisatie of wijze van leiderschap moet uiteraard bij je passen en het is goed om dit mee te nemen in jouw wensen voor een nieuwe baan.

Leave A Response »