Hoe werkt een cryolipolyse behandeling precies?

Personal Trainer September 19, 2018 0
Hoe werkt een cryolipolyse behandeling precies?

Cryolipolyse: misschien heb je er al wel eens van gehoord, en misschien is de term compleet nieuw voor je. Eigenlijk is cryolipolyse niets anders dan vet bevriezen. Doordat vetcellen worden bevroren en worden afgevoerd, kun jij van je ongewenste vetcellen af komen. Er zijn verschillende plekken waar je terecht kunt voor cryolipolyse, zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor cryolipolyse in Breda. Ben je benieuwd wat cryolipolyse precies is en hoe het werkt? Dat vertellen we je in deze blog.

Wat is cryolipolyse?

Zoals hierboven al werd aangegeven, is cryolipolyse het bevriezen van vet. Door de kou worden de vetcellen dus verwijderd, en niet slechts verkleind. Vervolgens verlaten de cellen op een natuurlijke manier via de urine je lichaam. Zo kun je van ongewenst of overtollig vet afkomen, zelfs als dat niet lukt met sporten of diëten. Cryolipolyse behandelingen worden vooral toegepast op de love handles, de buik, billen, bovenbenen en armen.

De cryolipolyse behandeling

Een cryolipolyse behandeling verloopt in een aantal stappen. Eerst vindt er een intakegesprek plaats waarbij je wensen worden besproken. Het varieert bijvoorbeeld per zone hoe veel plaatsingen er nodig zijn. Omdat dit allemaal van tevoren wordt vastgesteld, worden teleurstellingen voorkomen. Ook worden de kosten zo in beeld gebracht. Tijdens de behandeling wordt er een gelpad op het te behandelen gebied geplaatst. Hierop wordt de applicator geplaatst, welke de huid en de vetcellen daaronder vacuüm zuigt. Vervolgens begint het koelen van de huid. Vooral gedurende de eerste 10 minuten kan dit koud aanvoelen. Tijdens de behandeling kun je rustig een boek lezen, je mail checken of iets anders wat je graag doet. Na de behandeling wordt er een verstevigend en vetafdrijvend serum aangebracht op de huid. Het werkt het beste als je dit serum ook thuis gebruikt tijdens de hele behandelcyclus. Je smeert dit serum net zo makkelijk in als een bodylotion. Bovendien kun je dit serum ook op andere plekken van je lichaam gebruiken. Na ongeveer 12 weken kun je resultaat zien van de behandeling.

Waarom cryolipolyse?

Cryolipolyse kent een aantal grote voordelen boven andere methoden. Zo is er bij cryolipolyse geen operatie nodig, en is de behandeling vrijwel pijnloos. Er is dus ook geen hersteltijd nodig bij cryolipolyse, je kunt meteen weer door met je dagelijkse bezigheden! Bovendien is de behandeling gericht op specifieke plaatsen, en dus ideaal voor het verwijderen van hardnekkig vet. De behandeling is snel en het is heerlijk om een paar centimeters kwijt te raken!

Leave A Response »