Personal Trainer stoppen met roken

beheerder August 17, 2015 0

De personal trainer die je helpt bij het afvallen en sporten kennen we allemaal wel. Maar er zijn meer ongezonde gewoonten die mensen graag zouden veranderen. Een daarvan is stoppen met roken. Een erg hardnekkige verslaving waar je zonder hulp bijna niet vanaf komt. In dit artikel enkele achtergronden en een toelichting op de wijze waarop begeiding jou kan helpen om te stoppen.

Personal trainer en stoppen met roken

Omdat stoppen met roken zo lastig is zijn er tegenwoordig goede programma’s waaraan je deel kunt nemen om te stoppen met roken. Persoonlijke aandacht van een trainer is daarbij een belangrijk ingrediënt voor succes. De persoonlijke aandacht in dergelijke programma’s richt zich op de mindset, voeding, fysieke trainingen en vormen van ontspanning. Vaak gaat de persoonlijke aandacht uit van de combinatie van fysieke begeleiding doormiddel van bijeenkomsten en persoonlijke gesprekken met de trainer. Dit wordt tegenwoordig vaak aangevuld met online training en begeleiding.

Het grote voordeel van dergelijke programma’s is dat je gedurende lange tijd (meestal minimaal 6 maanden) actief begeleid wordt. Na een half jaar ben je echt gestopt met roken al blijven er altijd gevaarlijke momenten op de loer liggen. Eens een roken altijd een roker wordt wel eens gezegd. Er zijn altijd momenten zoals een weerzien met oude (rook)vrienden die het lastig maken om niet te verslappen. Vaak denken mensen dat 1 sigaretje geen kwaad kan. Maar geef je hier aan toe dan ligt een terugval echt op de loer.

Medicatie om te stoppen

Medicatie kan een bijdrage leveren als je wilt stoppen met roken. Dit is een goede website waarop je hierover veel goede informatie kunt vinden. In Nederland zijn er twee medicijnen om te stoppen. Dit zijn Champix en Zyban. Beiden zijn verkrijgbaar op recept van de huisarts. Voorwaarde is vaak dat andere pogingen mislukt zijn. Ook met medicatie lukt stoppen alleen als je echt gemotiveerd bent. Vaak is dit ook een voorwaarde voor zorgverzekeraars om voor vergoeding van de medicatie in aanmerking te komen.

Wil je meer tips en trucs voor een gezonder leven check dan eens deze website.

Leave A Response »