Slaapproblemen

beheerder January 29, 2015 0

Niet kunnen slapen is een erg lastig probleem. Sommige mensen hebben hier structureel last van. Het is in dat geval het beste om een arts te raadplegen. Het kan ook dat het af en toe niet goed lukt om in slaap te vallen, daar zijn soms verschillende redenen voor aan te wijzen. Het kan dan prettig zijn om melatonine te gebruiken en op die manier toch goed in slaap te kunnen vallen.

Melatonine

Melatonine wordt door ons lichaam vrijgegeven als het ‘s avonds donker wordt. Melatonine is een hormoon dat voorkomt bij mensen, dieren en planten. Bij mensen wordt het aangemaakt door de pijnappelklier in de hersenen. Melatonine maakt ons op een natuurlijke manier slaperig. Het zorgt ervoor dat de ademhaling gaat vertragen en het verlaagt de lichaamstemperatuur. Op deze manier helpt de melatonine ons lichaam om in slaap te vallen. Als de aanmaak van melatonine verstoord is bijvoorbeeld door een jetlag of door ploegendienst, kan het handig zijn om een tabletje melatonine te gebruiken.

Melatonine 3 mg

Melatonine is verkrijgbaar in verschillende doseringen. Het begint bij 0,1 mg. De lagere doseringen zijn online of bij een drogist te koop. Melatonine 3 mg is verkrijgbaar als kauwtablet en ook als zuigtablet.

Wil je meer informatie over je gezondheid, voeding et cetera. Lees hier meer over blogartikelen over gezondheid.

Leave A Response »