Sporttape – Uit voorzorg tapen

beheerder October 26, 2015 0

Overal in de sportwereld wordt het gebruikt, sporttape. Sporttape zorgt voor extra ondersteuning en bescherming van de gewrichten als je een blessure hebt. Je kan ook je gewrichten uit voorzorg tapen om blessures te voorkomen. Bij sporten als boksen, voetbal en American football wordt dit bijvoorbeeld gedaan. De risico’s van blessures zijn groot. Er gaat veel geld om in deze wereld en de belangen van winst en verlies zijn erg groot, dus een blessure kan niet gebruikt worden.

Soorten sporttape

Er zijn veel soorten sporttape op de markt te verkijgen zoals het bekende Leuko tape classic, maar ook minder bekende merken als MSP sporttape, Scantape of Strappal tape. Vaak zijn deze merken veel goedkoper,maar bieden zedelfde kwaliteit.

Sporttape en zelfklevende fixatiewindsels

Sporttape rechtstreeks op de huid plakken kan vooral bij het er afhalen tot huid irritatie leiden. Om dit te voorkomen kun je gebruik maken van zelfklevende fixatiewindsels zoals Cohäfix. Deze zijn erg licht klevend en zijn erg goed te gebruiken als onderverband. De sporttape kan hierover worden aangebracht, waardoor je het niet meer rechtstreeks op de huid hoeft aan te brengen.

Leave A Response »