Wat is een personal trainer?

beheerder August 13, 2013 0
Wat is een personal trainer?

Een personal trainer is iemand die je kan helpen met jou doelen te bereiken, denk hierbij aan afvallen, vitaal leven, gewicht verliezen, gezonder leven, fitter voelen, van lichaamsklachten afkomen en ga zo maar door. Het is iemand waar je door gecoacht wordt en een persoon die je kan vertrouwen, vaak gaat het nog verder dan dat en wordt het echt jou bron van inspiratie.

Erg fijn om zo iemand naast je zij te hebben als je een gedeelte van je leven wilt veranderen. Een personal trainer kan het verschil maken van slagen of falen.

Als je het wat meer op de praktische manier uit wil leggen wat een personal trainer nou eigenlijk is, dat is het volgende: ze geven effectieve trainingen gepast bij de doelen die je wilt behalen, ze ondernemen gezonde acties tegen belemmeringen van jou leven en helpen je gezonder te leven. Daarnaast gaan personal trainers vaak dieper in op de stress van een persoon en helpt een personal trainer je van de slechte gewoontes af.

Natuurlijk gaat je personal trainer je testen en tot het uiterste drijven om goede resultaten te behalen! Dat is zijn werk en daar wordt hij of zij op afgerekend, maar daar houd het niet bij op. Een personal trainer gaat ook in op persoonlijkheid, en kan je ondersteunen in de moeilijke tijden en je verder motiveren om het doel toch te behalen.

Vaak huren sporters een trainer in om in vorm te blijven als het seizoen is afgelopen of tussen twee seizoenen door. Ook als een sporter geblesseerd is komt er een personal trainer bij kijken.

Intake gesprek van een personal trainer

Als je van start gaat met een personal trainer is het belangrijk dat je goed bedenkt wie je gaat coachen, waar is de trainer in gespecialiseerd en past de persoon bij jou karakter. Allerlei vragen die je na moet gaan voordat je met iemand een training begint. Een intakegesprek is daarom totaal geen overbodige luxe en is een absolute must.

Laat je ook niet inpakken door mooie verhaaltjes maar kijk naar de persoon die je gaat begeleiden, daar draait het uiteindelijk om! In dit intakegesprek kunnen ook doelen worden bepaald, je lichaamsstatus worden bekeken, bijvoorbeeld je BMI worden uitgerekend etc.

Voordelen van een personal trainer

De voordelen van een personal trainer zijn erg sterk, je krijgt positieve en erg effectieve begeleiding van een persoon met ervaring, je krijgt aandacht en bespaard tijd met het behalen van je doelen. Daarnaast behaal je met een persoonlijke trainer optimaal resultaat als het gaat om het behalen van doelen en het stellen van doelen.

Het behalen van doelen zal je doen motiveren om nieuwe doelen te stellen in samenwerking met je eigen personal trainer zodat je einddoel snel behaald is en er geen tijd verloren gaat. Zeker voor onervaren sporters, afvallers etc. is een personal coach erg motiverend. Bij een afspraak ga je doorspreken wat er van je wordt verwacht, hij begeleid je op onzekere punten en hij zorgt ervoor dat je doorzet zodat je doelen behaald worden.

Kortom, hij zet je voor het blok om de beste resultaten te kunnen behalen!

De nadelen

Zijn er nadelen dan? Nou eigenlijk niet, er zijn bijna geen nadelen, wellicht zijn de kosten een belemmering maar die zorgen er ook weer voor dat je doorzet. Wil je nou een oplossing voor thuis die een stuk beter te betalen is? Kies dan voor het thuis trainen programma. Hier bespaar je zeker op de kosten!

Leave A Response »